Ekspedisjoner

Heyerdahl Instituttet støtter relevante ekspedisjoner, i vårt arbeid for å videreføre og videreutvikle Thor Heyerdahls idéer og idealer.
Ekspedisjoner - Kon Tiki 2

Ekspedisjonen Kon-Tiki2

I november setter Kon-Tiki2 seilas og skal seile fra Peru til Påskeøya tur/retur. Ekspedisjonsleder for turen er Torgeir S. Higraff. De skal seile med to flåter bygd av balsa-trestammer slik Thor Heyerdahl gjorde det.

Ekspedisjoner - Kon Tiki seilasen 2012

«Kon-tiki»-seilas 2012

Det ble en ekstrem start for «Kon-Tiki»-seilaset i 2012. Kopien av «Kon-Tiki», som startet seilasen fra Risør til Oslo, fikk en våt start i ekstremværet. Heldigvis var det erfarne seilere om bord fra Tangaroa-ekspedisjonen. 

Ekspedisjoner - Tangaroa-ekspedisjonen 2006

Tangaroa-ekspedisjonen 2006

Tangaroa-ekspedisjonen er bygget på tre grunnpilarer: Forskning, undervisning og formidling. Målet med ekspedisjonen var å videreføre arven etter Thor Heyerdahl ved å teste førhistorisk navigasjon, markere norsk ekspedisjonskultur og forske på marin forurensing.

Thor Heyerdahls ekspedisjoner

Thor Heyerdahls ekspedisjoner

Med sine spektakulære ekspedisjoner og originale teorier var Thor Heyerdahl en kontroversiell skikkelse. Ekspedisjonene ble både mange og omfattende og skulle få en sterk innvirkning på livet hans.