Thor Heyerdahl Competition (2008 – 2009)

The Thor Heyerdahl Competition var en årlig konkurranse som inngikk som en del av programmet til The Thor Heyerdahl International Day.

Ungdom i alderen 15-20 år ble invitert til å delta i konkurransen, som var knyttet opp mot det aktuelle tema det året. Temaet i 2009 var miljø og i 2008 urbefolkning.

The Thor Heyerdahl Competition

2009

Ungdommen tar «kampen for miljøet» på alvor.

126 ungdommer har laget reklamefilm om miljø. Oppgaven “Lag en reklamefilm på ca 1 minutt hvor du oppfordrer ungdom i din egen alder til å gjøre noe positivt for miljøet“ har favnet vidt blant norsk ungdom! Konkurransen ble utlyst av Thor Heyerdahl Instituttet og driftet av Kon-Tiki Museet i Oslo. Det kom inn 34 bidrag hvor 126 elever har deltatt. Vinnerne ble kåret i Larvik i forbindelse med Thor Heyerdahl International Days. 1. prisen var på kr. 10.000,- og ble delt mellom de 3 vinnerbidragene.

Delt 1: Delt 1. Pris til bidraget SUPER SANDRA, Byåsen Videregående skole; Trondheim
v/ Sandra Johansen, Merete Stjern Nesheim, Julia P. Danielsen, Mia Hanssen og Ane Bermudez

Delt 1: Pris til bidraget SKRU AV LYSET NÅR DU KAN, Høgtun Videregående skole, Troms
Rebekka Helmersen, Kenneth Jensen, Glenn Sønvisen, Cathrine Skogheim

Delt 1: Pris til bidraget NATUREN TAR TILBAKE, Byåsen Videregående skole, Trondheim
v/ Jacob Myklestad, Nina Dragsten Stene, Stine Bragstad Stenhaug, Adrian Hildrum, Maren Flack Bergby og Silje M. Holsen Dising

2 av deltagerne var representert i Larvik 28 april hvor de mottok hedersbevis, blomster og gratulasjoner. Det var Sandra Johansen (SUPER SANDRA)og Jacob Myklestad (NATUREN TAR TILBAKE)

The Thor Heyerdahl Competition 2009

Juryen:

Maja Bauge, Direktør,Kon-Tiki Museet; styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Erling Storm, styremedlem ved Thor Heyerdahl Instituttet
Alex Rosèn, “Venn av Kon-Tiki Museet“ og multikunstner
Halfdan Tangen jr, Markedssjef,Kon-Tiki Museet

2008

Ungdom i alderen 15-20 år ble invitert til å delta i konkurransen The Thor Heyerdahl Competition, knyttet opp mot årets tema, miljø.

Mange gode bidrag kom inn og ble premiert. Konkurransen inngikk som en del av programmet for dagen The Thor Heyerdahl International Day 2009.

Vinnerne er Ingrid Kristine Anker, Renate Mathiesen og Maria Andreassen fra Greveskogen Videregående skole i Tønsberg, med deres bidrag «Urbefolkningen«. 

Andreplassen går til Kaia Linnea Dahle Nyhus fra Færder Videregående skole i Tønsberg, med hennes bidrag «Hvordan myggen slapp ut i verden«. 

Vinnerne ble feiret 30. oktober i Gamle Logen i Oslo. Les pressemelding her.

The Thor Heyerdahl Competition 2008

Vi gjør oppmerksom på at rettigheten til bidragene tilhører Thor Heyerdahl Instituttet. Ta kontakt for å klargjøre eventuell viderebruk av bidragene.